e
Banner

Etiketler: ipek yolu



İpek Yolu’nun Avrupa Rönesansı: TRACECA



1998 yılında 12 ülkenin devlet ve hükümet başkanları tarafından ‘Avrupa-Kafkasya-Asya Ulaşım Koridorunun Geliştirilmesi İçin Çok Taraflı Temel Uluslararası Ulaştırma Anlaşması’ ile hayata geçirilen TRACECA Projesi, Tarihi İpek Yolu’nun çoklu ulaşım modları kullanılarak yeniden canlandırılmasıyla, Asya’yı Avrupa’ya bağlayan en kısa ticaret yolu olacak.





Tarihi İpek Yolu, 2013 yılında canlanacak


Yayın: 03-12-2012
Kategori: Demiryolu

Tarihi İpek Yolu'nu canlandırmak üzere başlatılan 'İpek Yolu Projesi'nde uygulama 2013 yılında başlayacak.





‘İpek Yolu Projesi'nin en önemli lojistik merkezi Trabzon’


Yayın: 14-12-2012
Kategori: Lojistik

Doğu Karadeniz İşadamları Heyeti Washington'da Resmi Temaslarda Bulunuyor





İpek ve Baharat yolunu tekrar ihya ediyoruz


Yayın: 25-02-2013
Kategori: Karayolu

İstanbul - İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyola bugüne kadar 476 milyon lira harcandığını belirten Yıldırım, “Bu projeyle İpek ve Baharat yolları ihya ediliyor” dedi.




Bezci: Yeni İpek Yolu nakliye maliyetlerini düşürecek


Yayın: 06-02-2016
Kategori: Demiryolu

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yüzyıllar boyunca dünya ekonomisinin ana ekseni olarak faaliyet gösteren Çin İpek Yolu’nun yeniden canlandırma çalışmalarının Çin’i ve inşa edilecek yolda bulunan bütün ülkeleri yeni bir geleceğe ulaştıracağını söyledi.




Türkiye ve Çin’den yeni İpek Yolu hamlesi


Yayın: 20-06-2016
Kategori: Demiryolu
Etiketler: çin ipek yolu türkiye

Yeni İpek Yolu’nu üçüncü koridor üzerinden canlandırmak isteyen Çin, Orta Koridor’una 8 trilyon dolar yatırım yapmaya hazırlanırken, Türkiye’de de bu projenin önünü açacak iki önemli adım atıldı.  “İpek Yolu” ile “Demiryolu İşbirliği” anlaşma tasarıları TBMM’de komisyondan geçti. 65 ülkeden geçmesi planlanan Yeni İpek Yolu'nda Türkiye köprü konumunda olacak.  




Bir Kuşak Bir Yol (One Belt One Road) projesinde Türkiye’nin önemi


Yayın: 15-02-2017
Kategori: Demiryolu

Doç. Dr. Soner Esmer / Dokuz Eylül Üniversitesi, Denizcilik Fakültesi, Lojistik Yönetimi Bölümü
zirve_banner
 
 
 




DHL Çin-Türkiye hattıyla İpek Yolu için iz bırakıyor


Yayın: 29-03-2018
Kategori: Demiryolu

Güney demiryolu hattı servisini başlatan öncü firma olarak İpek Yolu’nun canlandırılmasına büyük katkı sunan DHL Global Forwarding, denizyoluna göre daha hızlı, havayolu taşımacılığına göre daha ucuz bir alternatif sunuyor. Bu bağlantı sayesinde Çin’in Lianyungang kentinden yola çıkan bir yük treni 20 gün içinde İstanbul’a ulaşıyor. 




Borusan Lojistik “Yeni İpek Yolu"nu açtı


Yayın: 21-05-2018
Kategori: Karayolu

Uluslararası taşımacılıkta önemli bir adım daha atan Borusan Lojistik, Çin'den Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine, Türkiye'ye ve Almanya başta olmak üzere Avrupa'ya ekspres karayolu ve multimodal taşıma hizmeti ile müşterilerine önemli avantajlar sağlamayı amaçlıyor.